Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu)
Vlastnosti a výhody: Třtinový cukr se získává z cukrové třtiny, rostliny řadící se k vytrvalým travám. Třtina vypadá podobně jako rákosí, dorůstá do výšky až šesti metrů a daří se jí převážně v tropických a subtropických podmínkách. Uvnitř rostliny se nachází dřeň se šťávou s obsahem cukrů. Sladká šťáva, ze které se třtinový cukr vyrábí, se získává drcením a lisováním stébla. Cenným odpadem při výrobě cukru je melasa bohatá na minerální látky a další prospěšné látky. Třtinový cukr má oproti klasickému řepnému sladší dochuť a karamelovo ovocné aroma, podléhá rozdílnému zpracování, není bělený a co je nejdůležitější, obsahuje melasu.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Třtinový cukr můžete přidat tam, kde byste běžně použili klasický bílý cukr. Má totiž téměř stejné vlastnosti, jen aromaticky se lehce liší, má karamelovo ovocný nádech. Je vhodný na oslazení nápojů, pokrmů i na pečení.
Fotografie je ilustrační, cukr může mít světlejší barvu.
Třtinový cukr je zdravější verzí klasického bílého cukru. Vyrábí se z cukrové třtiny, která obsahuje melasu, takže ve sladidlu z ní najdeme mimo sacharózu také fruktózu, glukózu a minerální látky.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Do týdne • 1 varianta69 Kč95 % • 71×recenzíDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.